Wednesday, June 15, 2011

kunci!

tadi bini aku call - tanya mana kunci rumah - dia nak keluar pegi keje.

aku seluk poket - dua2 kunci ada kat aku. pintu grill aku kunci.

cantik, kejap lagi aku nak balik selamatkan bini aku yang dah kene penjara.

huh!

Monday, June 6, 2011

toyol nakal!

aku suka tengok wayang. tapi aku takkan tengok cerita toyol nakal. tak mungkin.

aku lagi rela tengok amir maharaja lawak buat kelakar dalam minggu kelakar muzikal. im sorry!

aku rasa Lembaga Penapisan filem boleh jugak tapis filem2 yang 'kurang bermutu' dari terlepas kat panggung wayang!

Friday, June 3, 2011

hi abang..! :)

kalau awek panggil aku abang - aku suka

kalau lelaki panggil aku abang - aku rasa dah tua

budak2 main bola tampar depan rumah aku panggil aku pakcik - lagi shilake.

siye!

p/s - jiwa gua masih jiwa remaja

mee goreng mahal!

pagi ni aku sarapan mee goreng tak sedap + sambal kerang masin dengan air suam. Harga semua RM 5.20 . Mahal. cilanat.

Time bayar tokei tak cakap pun terima kasih, senyum pun tarak.

Blah la kau...

Thursday, May 26, 2011

RON95 tak naik harga!

RON95 tak naik harga. bagus. terima kasih kerajaan yang prihatin.
sumber kat sini.

ha ha ha ha ha ha.

bolehlah mesin rumput aku terus pakai RON95!

Monday, May 23, 2011

sedih!

aku sedih .
simpati dan takziah untuk keluarga arwah budak2 yang meninggal kejadian tanah runtuh kat hulu langat tu.

Al-Fatihah!

Sunday, March 13, 2011

matta fair? huh!

semalam pergi 'Matta Fair'. orang ramai gila. lemas. orang buat sales credit card pun ramai.

aku pergi sebab mmg ada plan nak berjalan2 , kalau tak baik aku tido kat umah

Thursday, March 10, 2011

lama!

lama jugak aku tak update blog ni. bukan taknak, tapi sebab komputer demam mood aku nak menulis pun sama demam.

ok itu je untuk kali ni.

komputer masih demam, tapi curi2 pakai komputer opis. mcam curik tulang lak rasanya..

Friday, February 11, 2011

sambung !

ok... lama aku tak tulis apa2 dalam blog aku ni.
ada masalah.. masalah apa? rahsia. aku je tau

ok mari kita sambung berblogging!

Monday, January 24, 2011

Thursday, January 20, 2011

Raja Kebab!

Baru balik dari 1Utama. Lama gila aku tak datang sini. dulu - ni lah port aku. heh... masa tu kaki wayang. boleh kata tiap-tiap hari Rabu datang sini tengok wayang.. huh gila banyak duit habis kat sini. tapi aku nak cerita pasal benda lain ni..

Wednesday, January 19, 2011

sarikata bahasa melayu diharamkan!

keluar makan dengan kawan aku. aku cakap la kat dia hari tu aku tengok wayang, cerita Khurafat. kawan aku pun cakap kat aku ; "aku kalau tengok wayang tak tengok cerita melayu ni".

Tuesday, January 18, 2011

Monday, January 17, 2011

25 perkara tentang AKU!

"Once you have been tagged, you a suppose to write a note, with 25 random thing, fact, habit or goal about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tagged the person who tagged you. If i tag you, it's because i want to know more about you. Your cooperation is highly appreciated."

first time aku kene benda2 tag-tag ni. mampus. mana aku kenal sapa2 selain azat . sampai hati ko seksa aku bro. tapi aku try la. entry ni akan jadi rekod entry terpanjang aku....
ni pasal aku :

Sunday, January 16, 2011

tips elak luka sewaktu bercukur!

bukan koleksi peribadi. sumber gambar : yahoo


antara benda yang menyakitkan bagi aku ialah terluka masa bercukur ketiak lepas tu sembur deodoran sebab terlupa ada luka. azab. keluar air mata.

Saturday, January 15, 2011

Thursday, January 13, 2011

Terkini!!!...gambar Waheeda berbikini pula tersebar!!! huh

panas.. panas.. panas...

arak dihalalkan..

sumber berita dari sini.. komen aku kat bawah.

Seorang pegawai kanan di sebuah pub, @live, di Sunway Pyramid, yang hanya mahu dikenali sebagai Johari mendakwa 50 peratus pusat hiburan di Subang akan ditutup jika pihak berkuasa benar-benar bertindak.

NONE“Majoriti kakitangan kami adalah pekerja tempatan beragama Islam, dan ini adalah sesuatu yang biasa dalam industri ini,” kata Johari yang mempunyai pengalaman 10 tahun dalam bidang berkenaan.

Beliau berpendapat pihak berkuasa sengaja mensasarkan sektor hiburan, sedangkan pusat-pusat industri yang lebih besar tidak tertakluk mematuhi garis panduan yang sama.

“Jika mereka ingin mengharamkan pekerja Islam (daripada bekerja di tempat yang menyediakan alkohol), bagaimana pula dengan orang Islam yang bekerja di Guinness Anchor dan Carlsberg?

“Bagaimana pula dengan pramugari MAS (Penerbangan Malaysia)? Mereka menghidangkan lebih banyak minuman keras daripada apa yang kami hidangkan di sini,” katanya


komen aku : betul la apa En. Johari ni cakap... tapi bagi aku kalau kau tau benda kau buat ni salah dari segi agama(bkan undang2 manusia) , pegi la buat benda lain.. itu je la aku nak cakap. yang lain, En Johari dan kawan2 pikir sendiri ye.. keje dah sepuloh tahun mesti la dah mumayyiz..

Tuesday, January 11, 2011

aku (kita?) akan semakin miskin tahun 2011! huh

nak makan mekdonel , kentaki, pizahat - kene tambah lagi cukai kerajaan 1 % .

diskaun 10% PLUS / NKVE highway lepas 12 malam dah takde. aku selalu jalan lepas pukul 12malam guna highway NKVE.

itu je ke? mungkin tidak....

Monday, January 10, 2011

yeay!! (pinjam ye azat)

man utd menang ngan liverpool - yeeaayyy!!!!

ana rafali menang AJL - laagiiiiii yeeeeaaaayyyyy!!!!!!!

tapi yuna tetap no 1- (giliran persembahan) heh heh heh

Sunday, January 9, 2011

lagu ni aku suka ! huh



ini lagu terbaru yang menjadi kesukaan aku. aku jarang suka band dari indonesia, tapi SO7 lain - aku suka pulak. lagi satu aku suka band pornstar - peterpan. dari dulu.

huh! dalam kete aku dulu ada kaset SO7 dengan Peterpan

pasar pagi seksyen 13 + amcorp mall !

hari ni hari merayau-rayau.

mula-mula pergi shah alam. pasar pagi kat stadium tu. dah makin besar aku rasa. tapi dah makin kurang best. tak macam dulu-dulu, time aku duduk shah alam. 10-12 tahun dulu. masa tu kitorang panggil car boot sale. cari buku, gerai bundle, barang2 2nd hand. sekarang dah kurang best. yang best sebab dh ada gerai makan yang banyak. itu je. :)

lepas tu merayau ke amcorp mall. dah lama tak datang sini. tempat ni masih ok. best - aku suka. jumpa jugak buku yang berkenan + harga yang sangat menarik walaupun aktiviti tawar-menawar belum dijalankan. so tak payah nak tawar2 - harga sangat manis.

sapa-sapa yang rasa sunyi bila weekend tu sila berkunjung ke tempat-tempat ni.

itu saja. saya nak tidur..

Saturday, January 8, 2011

blogger misteri? salah!

aku tak rasa kita wajib kene dedahkan identiti kalau nak ber'blog' ni - selagi blog kita tu tak da unsur-unsur menghina atau mengkritik individu lain.

itu je aku nak kata.

aku ada terbaca kat blog lain lebih kurang maksud macam ni : blogger yang sorok identiti ni blogger 'takde telo'.

aku dah check tadi, masih ada dua.

itu je. cuma nak sampaikan pandangan aku. mungkin pemahaman aku lain dari maksud penulisan blogger tu. kalau salah aku mintak maaf

azat : entry ni bukan ditujukan pada kau.. he he he

betis gebu!

aku pegi keje bawak motor.

aku kesian tengok akak-akak / adik-adik berbaju kurung+bertudung  yang membonceng motor laki / boifren masing-masing, kain mesti ternaik agak tinggi sampai nampak betis. kadang2 sampai nampak lutut pun ada.

apa kata akak-akak / adik-adik pakai seluar je. sampai tempat keje baru pakai kain. takpun pakai je seluar tu dalam kain.

betis gebu yang tersingkap boleh menaikkan nafsu berahi. ramai mat rempit yang bernafsu buas.

betis yang berkurap pulak boleh menjadi bahan kutukan. ramai mat rempit suka mengutuk..

huh! nasib baik aku bukan mat rempit....

nilai putrajaya! huh

semalam aku pegi salak tinggi - nilai - putrajaya. ursan keje ye, bukan jalan2 kosong

ni la 1st time aku pegi nilai. lepas tu saja la nak tengok area nilai 3 yang 'famous' tu.... memang besar. best la kot kalau aku kaki shopping.


gambar dari Google

pas tu ke putrajaya - ni la aku rasa 1st time aku jalan betul2 kat area pusat pentadbiran kerajaan Malaysia ni. ok la, bangunan cantik. cuma masalah parking je. lain2 ok la kot.

ok itu je untuk kali ni ye tuan-puan.

selamat berhjung minggu...

Thursday, January 6, 2011

baca!

dulu aku tak kisah kalau takde sorang pun nak baca blog aku ni.
tapi bila aku tau ada jugak orang yang baca / singgah je kat blog ni aku rasa suka.

heh.. rajin2 la singgah ye.

:) aku suka baca blog orang tapi jarang tinggal komen .. huh!

WTF ! siri ke-2 - siri khas untuk Encik Azat!

Welcome To Facebook.

semalam aku ada create facebook akaun. hehehe.

hari ni dah ada sahabat blogger add aku.

walaupun baru sorang - aku tetap suka dan bangga . tq en Azat. aku tujukan lagu ni untuk kau.

he he he :)

Tuesday, January 4, 2011

KL - jalan tunku abdul rahman!

mencari tudung di jalan tunku abdul rahman bersama seorang wanita adalah perkara yang menyeramkan. aku alami lagi pengalaman sama hari ini - bukan kali pertama..

seram..

nasi ayam Chee Meng Bukit Bintang+ BCL !

hari ni tak keje - tapi bukan ponteng. siang tadi jalan2 pegi Kuala Lumpur. Tengahari singgah makan kat nasi ayam Chee Meng Bukit Bintang.

tengah makan masuk satu minah cun dari Indonesia. seksi gila dengan seluar yang sangat pendek. oh, Bunga Cinta Lestari dengan pelakon sinetron Indonesia yang terkenal - Asraf Sinclair. Aku cemburu.

huh.. teruja jumpa bintang sinetron indo. auw..

Monday, January 3, 2011

mayat atas siling!

baca harian metro hari ni - mayat atas siling. dah 2 malam baru perasan ada mayat atas siling rumah.
huh kalau aku pagi esok aku dah pindah.. rumah sewa je.. bukn rumah sendiri.

kalau aku pengarah filem mesi aku buat cerita ni - '' hantu siling" - sasaran tiket : RM 400 juta. tapi aku takda syarikat jual produk kuruskan badan..

musnah cita2 aku.

klcc!

macam teringin nak pergi klcc.
dah lama tak pergi.
banyak kenangan kat sana.

aku penah tengok Shah Rukh Khan shooting kat KLCC.. lama dah..
cerita apa? ntah..

urut!

ingat nak pegi ber-urut malam ni. badan lenguh-lenguh. sekali tukang urut keluar la plak..

hajat tertangguh lagi.

ni urut betul2 ye, muhrim-sesama jantina. bukan amoi dari china... tapi kalu sekali sekala ok kot.

huh

Sunday, January 2, 2011

Selamat hari jadi mak!

Selamat hari jadi mak!

Al-fatihah untuk mak. :( Moga mak tenang di sana. Semalam makan ikan keli kat umah abah. Ikan keli feveret mak. abah pun ada cakap ni ikan faveret mak..

Sori - banyak sangat dosa kat mak....

esok isnin!

esok isnin. boring kene kerja. cuti lama - sebab encik najib razak bagi cuti jumaat, maka mood kerja sangat-sangat berkurangan.

esok mesti ramai tak kerja - nak hantar anak masuk sekolah.

Dulu masa aku darjah satu mesti dari pagi sampai tengahari bapak aku kat sekolah. tiap-tip hari...

bapak aku cikgu. huh!

 

2010 - selamat tinggal!

terima kasih 2010.
2010 - umur aku masuk masuk 3 series . tapi umur tak penting - jiwa aku jiwa muda remaja . huh

2010 - tahun jalan2 . dengan kawan2 dan yang paling best dengan orang yang paling sayangkan aku. aku pun sayang dia jugak. huh..

Alhamdulillah, tahun 2010 ni merasa pergi sini....

















tahun baru!

selamat tahun baru. buat masa ni belum ada azam baru lagi..

:)